Ndërkohë që uthulla e mollës e vetme është një tonik i përsosur i organizmit, kombinuar me mjaltin ai shndërrohet në një mrekullibërës për shëndetin tonë. Të konsumosh uthull molle përzier me mjaltë në mëngjes sjell të mira fantastike.
Të mirat shëndetësore:
- Efektiv për humbje peshe.
- Pakëson inflamacionet.
- Përmirëson sistemin tretës.
- Lehtëson dhimbjet e kyçeve dhe pakëson dhimbjet e artritit.
- Ndihmon në lehtësimin e refluksit.
- Përmirëson pamjen e lëkurës.
- Eliminon erën e keqe të gojës.
- Mënyrë shumë e mirë për të lehtësuar dhimbjet e fytit.
- I jep energji trupit.
- Pakëson kolesterolin dhe ul tensionin e lartë të gjakut.
Receta:
1 gotë ujë
1 lugë çaji me mjaltë organik të cilësisë së parë (një mjaltë jo cilësor do të shkatërrojë gjithë recetën).
2 lugë çaji me uthull molle cilësore
Pijeni esëll në mëngjes e më pas konsumoni vaktin e parë të ditës.
Në rast se po vuani nga ndonjë ftohje dhe rrjedhje hundësh, mos i fshini hundët me letra të gatshme (as të thata as nga ato të lagurat), por lagni një shami pambuku me uthull molle dhe përdoreni. Uthulla e mollës në këtë rast parandalon mikrobet të shtohen e të bllokojnë hundët. Uthulla përmban potas dhe acid acetik të cilat shërbejnë për të lehtësuar këtë gjendje.
Uthulla e mollës ju ndihmon edhe për të lehtësuar ngërçet. Mjafton vetëm pak masazh për t'u ndjerë më mirë.
No comments:
Post a Comment